دیدار کادر آموزشی و دانش پژوهان (دوره اول) مرکز تخصصی بین المللی فجرُنا با آیت الله شهرستانی
قبل از ظهر سهشنبه 4 آبان ماه، کادر آموزشی و دانشپژوهان (دوره اول) مرکز تخصصی بینالمللی فجرُنا با آیتالله شهرستانی دامت برکاته نماینده تامالاختیار حضرت آیتالله العظمی سیستانی دامظلهالعالی دیدار کردند.
کادر آموزشی و دانشپژوهان مرکز سر ساعت 10 وارد مجتمع مسکونی آیتالله العظمی سیستانی دام ظلهالعالی (واقع در قم، میدان امام خمینی، خیابان کارگر، کنار درمانگاه تخصصی چشم پزشکی جوادالائمه) شدند و ابتدا از موزه شخصی آیتالله شهرستانی بازدید کردند. موزه وی با نام متحف الامام علی (علیهالسلام)، در محوطه مجتمع قرار دارد و شامل یک ساختمان یک طبقه میشود. این موزه حاوی هدایایی است که سران کشورها، وزرا، مقامات عالی رتبه، سران قبایل، بزرگان ادیان و مذاهب مختلف، شخصیتهای بزرگ علمی، ورزشی، فرهنگی و نظامی کشورهای مختلف اسلامی و غیراسلامی طی سفرها و ارتباطاتی که آیت الله شهرستانی داشته و یا ملاقاتهایی که این بزرگان با وی داشتهاند، تقدیم کردهاند. وجود این گنجینه، تنوع بسیار زیاد این هدایا، ارزش مادی آنها و از همه مهمتر شخصیتهایی است که این هدایا را خدمت وی تقدیم کردهاند، بیش از همه نشان از ارتباطات بسیار گسترده و متنوع ایشان با بزرگان کشورهای مختلف و اثرات و برکات این ارتباطات گسترده در ارتقای سطح جایگاه تشیع در همه جای دنیا دارد و این نکته را به خوبی نشان میدهد که یک شخصیت مذهبی شیعه، چقدر میتواند در نزد بزرگان سیاسی، دینی، فرهنگی، هنری وحتی نظامی دنیا تاثیر گذار وبانفوذ باشد.
مصحفهای قدیمی و هنری بسیار ارزشمند، قطعاتی از پرده کعبه، پرده روی بارگاه نبی اکرم (صل الله علیه و آله)، پرچمها و قطعاتی از حرمهای اهل بیت (علیهمالسلام)، انواع و اقسام انگشترهای قیمتی، قالیهای دستباف، صنایع دستی بسیار ظریف و متنوع کشورهای مختلف، لباسهای کشورها، تابلوهای هنری، مدالها و جامهای ورزشی، عتیقهجات ارزشمند قدیمی، نشانهای مذهبی ادیان ومذاهب مختلف، تنها بخش کوچکی ازعظمت وشکوه این مجموعه را نشان میدهد. این درحالی است که به گفته راهنمای این موزه، دو برابر آنچه به نمایش درآمده در انبار بوده و بعد از احداث ساختمان جدید موزه، به نمایش گذاشته خواهد شد.
کادر آموزشی و دانشپژوهان مرکز بعد از بازدید از موزه، ساعت 10:30 وارد ساختمان مجاور شده و با حضرت آیت الله شهرستانی (دامتبرکاته) دیدار داشتند. در ابتدای این جلسه، حاجآقای دریاباری مدیر مرکز تخصصی بینالمللی فجرُنا به صورت خلاصه به معرفی مرکز فجرُنا، اهداف و رویکردهای مرکز، رشتههای تاسیس شده و در حال تدریس و... پرداخت. آشنایی طلاب جوان با زبانهای روز دنیا و فضای آکادمیک دانشگاههای بینالمللی، تربیت مبلغین در سطح بینالملل، ارائه معارف ناب اهل بیت (علیهمالسلام) به زبان روز دنیا، بخشی از اهدافی و رویکردهایی بود که توسط مدیر مرکز مطرح گردید.
سپس حضرت آیت الله شهرستانی (دامتبرکاته) به مدت حدود 20 دقیقه رهنمود فرمودند. ایشان در ابتدا یادآور شدند که در حال حاضر در میدان «جنگ فرهنگی» قرار گرفتهایم. در دورهای هستیم که برای پیشبرد اهداف، علاوه بر تخصص و تعهد به ضلع سومی هم نیاز داریم و آن «مدیریت» میباشد و این در حالی است که در خیلی جاها تخصص و تعهد هست اما عدم مدیریت باعث به هدر رفتن منابع مختلف میشود.
ایشان سپس به بیان خاطراتی از سفرشان به کشورهای مختلف پرداختند و این نکته را یادآور شدند که مدیریت، بخش بسیار مهمی در رسیدن به اهداف می باشد. ایشان مثالهایی از کارهای بزرگ در برخی کشورهای منطقه زدند و بر این نکته تاکید کردندکه مهمترین سرمایه ما، نیروی انسانی متخصص و متعهد میباشد که اگر به درستی مدیریت شود، میتواند کارهای بسیار بزرگی را انجام داد.
ایشان سپس ضمن تاکید بر حفظ خودباوری، یادآور شدند که ما میتوانیم کارهای بزرگی انجام دهیم. مسئولیت تک تک افراد به عنوان طلاب حوزه علمیه، نکته دیگری بود که ایشان گوشزد کردند و فرمودند که بسیاری از افراد مشغول درگیریهای جمعی هستند. یعنی به جای پرداختن به وظایف اصلی خود، تمام انرژی و وقت خود را صرف رقابتهای نابجای سیاسی و... با یکدیگر کرده و این مسئله باعث شده از اهداف اصلی و وظایف خود باز بمانند.
وی افزود: این نکته را نباید فراموش کرد که اختلاف نظر بین افراد همیشه است و نباید انتظار داشت که همه افراد مانند هم فکر کنند، اما یادمان باشد که میشود در عین اختلاف سلیقه و نظر افراد، در کنار یکدیگر بود و کارهای بزرگ و جمعی انجام داد.
نکته دیگری که توسط ایشان گوشزد شد این بود که ما از اروپاییها و آمریکاییها کمتر نیستیم. مغزهای متفکر، نیروهای پخته و متخصصان توانمند زیادی در کشورهای اسلامی وجود دارند. منابع زیادی در این کشورها هستند که اگر درست مدیریت و هدایت شوند میتوانند کارهای بزرگی را رقم بزنند. سپس ایشان خاطرات محمد بن راشد از کتابش را در مورد مدیریت فرودگاه دوبی بازگو کردند که در سال 1383 میلادی فرودگاه نداشت و دو هواپیما از پاکستان قرض کرده بود اما در سال 2017، 264 هواپیما دارد، سالانه 90 میلیون نفر از این فرودگاه رفت و آمد میکنند و 28 میلیار دلار درآمد سالانه از این فرودگاه بدست میآید. این نمونه میتواند به ما یادآور شود که همه کارها شدنی است، به شرطی که ما حرکت کرده و قدمی محکم برداریم و یادمان باشد کسی می تواند کار کند که قدم را بردارد.
ایشان کلام مولی امیرالمومنین را یادآور شدند که فرمودند: اوصیکم بتقوی الله و نظم امرکم...
لزوم جهان بینی درست و دقیق و اینکه در کجای دنیای امروز قرار گرفتهایم، تواناییهای ما چقدر است و چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم، نکته دیگر آیت الله شهرستانی در این جلسه بود. ایشان خاطر نشان کردند: «در درجه اول ما باید همدیگر را داشته باشیم، به یکدیگر بها بدیم. یکدیگر را حفظ کنیم. احترام در عین اختلاف را روش کار خود قرار بدهیم. رحم الله امرأ اهدی الی عیوبی...»
عکس دسته جمعی طلاب مرکز فجرنا با ایشان، پایان بخش این دیدار بود.
جلسه طلاب مرکز فجرُنا، با مدیریت و مسئولان مرکز
جلسه طلاب مرکز فجرُنا، با مدیریت و مسئولان مرکز، برنامه بعدی این روز بود. این جلسه در طبقه اول مرکز برگزار شد و در ابتدا، حاجآقای دریاباری صحبت کردند. وی، لزوم آشنایی طلاب با فضای بینالملل، اهداف این رشته، مسیر پیشروی طلاب در این رشته، فرصتهای آینده در این رشته، نحوه برگزاری کلاسها، تعداد واحدها و کلاسها، پایان نامه و زمان گرفتن موضوع و ... توضیحاتی ارائه کردند. سپس، برخی از طلاب سوالاتی مطرح کردند و حاج آقای دریاباری مدیر و همچنین، حاج آقای سید حسین شهرستانی معاون آموزش، توضیحات لازم را به طلاب ارایه کردند. نوشتن مقاله، پیگیری مجله علمی پژوهشی و نحوه ارتباط گیری با فضای آکادمیک خارج از ایران، موضوعات دیگری بود که جناب سید مرتضی شهرستانی، معاون پژوهش مرکز، توضیحاتی ارائه کرد.
برگزاری حضوری کلاسها، برنامه بعدی بود. با حضور استاد یزن علی، درس عرفان اسلامی و همچنین استاد سید منذر حکیم، درس متون تخصصی قرآنی و روایی به طلاب گروه عربی به صورت حضوری تدریس گردید.
نماز جماعت مغرب و عشا، پایان بخش برنامه بود.